Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Μύθος η ακρίβεια του ελληνικού τουρισμού

Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας ή μας βοηθούν και κάποιοι άλλοι;
Ναι, είχαμε πειστεί ότι η Ελλάδα είναι ακριβή. Και συνεχώς γκρινιάζαμε για το απαράδεκτο της κατάστασης. Γιατί πράγματι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αισχροκέρδειας εστιατορίων και ξενοδοχείων.
Ωστόσο ο πραγματικός μέσος όρος φαίνεται να είναι πιο λογικός από ότι νομίζουμε.

Χαρακτηριστικό το άρθρο της 26/6/2010 της Καθημερινής από τον Στάθη Κασίμη:


"Φθηνότερος είναι στην πραγματικότητα ο ελληνικός τουριστικός προορισμός για τους Βρετανούς από την αντίληψη που έχουν σε σχέση με το κόστος των διακοπών στη χώρα μας. Το αντίθετο συμβαίνει με την Τουρκία, που αναδεικνύεται στην πραγματικότητα ακριβότερος προορισμός σε σχέση με την αντίληψη που έχουν οι Βρετανοί για το κόστος διακοπών στη γειτονική χώρα, αλλά και σε σχέση με την Ελλάδα.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύεται στο site της εταιρείας ταξιδιωτικών και αεροπορικών κρατήσεων Skyscanner. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις και αφορά 30 δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Με δείγμα 1.500 Βρετανών που ρωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας, η Ελλάδα κατατάσσεται στη 17η θέση σε σχέση με την αντίληψη που υπάρχει περί κόστους διακοπών. Στην πραγματικότητα, όμως, η χώρα μας, βάσει στοιχείων της Skyscanner, κατατάσσεται στην 29η θέση, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων, πίσω από την Κύπρο. Δηλαδή, αναδεικνύεται στον δεύτερο πιο φθηνό προορισμό βάσει της έρευνας..."    [Διαβάστε περισσότερα]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου